dinsdag 22 augustus 2017

Mijn opleiding Financieel Administratief Medewerker

Dit is een MBO3 opleiding in de richting Economie. Ik volg deze opleiding op het ROC ID college wat beging van het schooljaar anders gaat heten het wordt namelijk MBO Rijnland. Mijn school is namelijk samen gegaan met het ROC Leiden. Deze veranderingen worden pas in het nieuwe schooljaar echt ingevoerd. (als dat maar geen puinhoop wordt)

Ik wil elk blok dus elke 10 weken een blok update gaan doen, met daarin welke vakken, examens en dergelijke informatie daar in en ook hoe ik dat blok heb ervaren.

Nu hou ik het even op de praktische delen van de opleiding zodat jullie een beter beeld hebben bij wat ik ga doen. Bij me vorige opleiding heb ik dit niet gedaan. Maar een nieuwe opleiding betekent een nieuwe start.

Ik kom als 23 jarige in een klas waarvan we met de kennismakingsdag met 24 mensen waren. Een paar waren afwezig en nog niet iedereen had de inschrijvingspapieren in orden. Dus ik ben benieuwd. Ik ben niet de oudste van de klas gelukkig, er is er nog 1 ouder als ik het goed heb 25 jaar. Dan is er een ja moeder van 22 (ze heeft al een kind van als ik het goed heb 2 jaar?)
De jongste is als wel starten net 16 geworden de rest van de klas is 16 en 17 jaar. Maar wat maakt het uit, dat ik wat ouder ben wil niet zeggen dat ik slimmer ben ik heb al jaren geen Engels meer gehad en hun wel. Maar dat zien wel alle maal wel hoe het gaat.
Wie onze slb'er weten we nog niet er zijn er 3 (slb'er is je mentor).

De opleiding duurt overigens 2 jaar. En het is veel rekenen gaan gezien je wordt opgeleid tot boekhouder. Ja daar moet weer een lang woord aan gekoppeld worden financieel administratief medewerker hoe komen ze hier op. Misschien kom ik daar nog achter.

Voor de opleiding heb ik best wel een stapel boeken. Maar het lijken weinig vakken als ik kijk naar de soorten boeken. We hebben een laptop nodig (is overigens verplicht binnen me school om te hebben en te gebruiken). Simulatie lessen waar we al gelijk het 1ste school jaar examen van hebben is ons al verteld. 

Voor mij is het nu werken met een andere methode dan eerst, maar dat maakt allemaal niet zo veel uit. Wel wordt het wennen met de werkleerboeken ja een werkboek en tekstboek in 1. Echt vaag als je het mij vraag dit heb ik ben Nederlands en Engels. 

Het wordt wel even wennen. Maar ik breng jullie wel op de hoogte.

31 augustus en 1 september heb ik de introductie dagen. Waarvan 1 op school dan gaan we de laatste dingen door bespreken en waarschijnlijk 1 dag weg maar dat krijgen we dan pas te horen (vorig schooljaar zijn ze met de 1ste jaars naar Antwerpen geweest en ze gingen kijken of ze zo iets voor ons ook konden regelen) Hoe leuk is dat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten