donderdag 23 november 2017

Financieel administratief medewerker leerjaar 1 periode 1

In de tussentijd terwijl ik dit schrijf zit ik in de 2de week van periode 2.
De laatste 2 weken waren toetsweken, normaal is dit alleen de laatste week van de periode, examens voor hen die dat hebben en anders alleen maar toetsen. Doordat we met sommige vakken achterliepen (zij door sommige uit de klas zij dat de docent in keer is uitgevallen vanwege ziekte) hadden we afgelopen week ook nog toetsen.

De 1ste week was introductie 2 dagen.
Daarna begonnen de lessen. Bij elke les jezelf voorstellen, sommige namen van mensen uit de klas weet ik nog niet maar daar ga ik ook niet mee om waardoor het me niet veel uitmaakt of ik ze nou ken of niet. Het zijn de gene die of te laat komen, hun huiswerk niet maken, geen laptop hebben of alleen maar zitten te klagen, want ja die heb je ook natuurlijk nog.

De vakken die we hebben:

Economie (oorspronkelijk elementaire kennis bedrijfseconomie)
Echt een mond vol daarom zeg ik makkelijk economie ook omdat een ander boek er erg op lijkt. Dit is zoals de naam als zegt economie op bedrijventerrein. Wat formules die ik nog niet allemaal uit me hoofd ken die we hebben gehad, komt nog wel. Die nu vooral te maken hebben met lonen uitrekenen, of de kostprijs, met andere woorden kostprijs = was jij voor een product in de winkel betaald.
Dit vak vind ik best interessant. Je leert er veel.

Behandeld hoofdstuk 1 t/m 4.
2 toetsen gehad.


Administratie (oorspronkelijk elementaire kennis bedrijfsadministratie)
Dit is het boek dat er op lijkt de buitenkant is ook blauw met een persoon er op en de titel kan verwarrend zijn.
Dit vak gaat vooral over administratie. Of te wel boekhouden.
Ook hier leer je veel, hoe je dingen moet inboeken en nog veel meer.

Behandeld hoofdstuk 1 t/m 5.
2 toetsen gehad.


ALA 
Dit is een afkorting maar het is eigenlijk simulatie.
Hierin gaan we alles gebruiken wat we hebben geleerd bij economie en administratie in de praktijk te gebruiken.

We zijn nu bezig met de 2de.
1 was een opwarming om het te leren herkennen.
2 is het echte werk je hebt 8 dagdelen, met facturen: inkoop, verkoop en creditfacturen. Memo's je leert hoe een boekingsprogramma werkt en nog veel meer.
Alles wat je zomenteen gaan gebruiken met stage.

Examen ergens in april 2018.


ICT 1
Hiermee krijg je van verschillende programma's die je gebruikt de basis te leren. Van Word en Excel was het in deze periode.

Toets gehad.
Examen ergens in april 2018.


Nederlands, Rekenen en Engels
Dit zijn de standaard vakken die we krijgen. 
Bij Nederlands hebben we ook nog een portfolio wat letterlijk inhoud foto's maken van het werkboek in een bestand zetten en inleveren.

0-meting gehad.

Rekenen
Hebben we les 1 t/m 8 gehad. Hierover ook een toets.

Engels
Vanwege me dyslexie best zwaar maar ik wil het wel leren, dit vak heeft voor ons geen onderwaarde voor niveau 4 is het een hoofdvak.
0-meting gehad van spelling en grammatica, lezen. Luisteren nog niet wat toen ik het wou gaan maken was er een storing waardoor ik de licentie niet kon gebruiken.


Digitale vaardigheden
Dit lijkt een beetje op ICT, je gebruikt de zelfde site hiervoor. Met dit maak je projecten.STIP
Hiermee kregen we meer informatie over de opleiding, en over de stage.
De stage moet je zelf regelen bij een erkend leerbedrijf.L&B (loopbaan en burgerschap)
Nu hebben we dit als maatschappijleer. Dit bestaat uit verschillende dimensies.
 1 dimensie bijna helemaal behandeld.
Toets gehad.Op school heb ik leuke mensen die ik zo beetje mijn vrienden kan noemen. We houden samen pauze, zitten bij elkaar in de les, werken samen, en studeren samen op school als we een toets hebben.
Ik heb het erg naar me zin op deze opleiding.

Komende periode is het stage regelen, heb al een bedrijf op het oog. En het keuze vak voor periode 3 doorgeven. Je kan kiezen uit belastingen en innovaties. Innovaties heb ik bij gezondheidszorg al gehad dus ik ga voor belastingen.

Ik hou jullie wel op de hoogte hoe het gaat met de opleiding. Misschien komen er tussen door wel kleine updates over hoe het gaat maar dat weet ik nog niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten