zaterdag 23 juni 2018

Schoolproject Blog help het klimaat verbeteren

Hoi allemaal,
Even wat anders tussendoor. Voor het vak Digitale Vaardigheden werken we op school aan projecten. Ik heb zelf voor dit vak voor dit project gekozen. Juist doordat ik het met mijn blog kan combineren. Het is de bedoeling dat ik tips met jullie ga delen over hoe je kan helpen om het klimaat te gaan verbeteren.

Dit aan de hand van informatie, via me site, foto's, filmpje en een interview met een medestudent.
Aan het einde is het de bedoeling dat ik dit ga delen met een paar medestudenten en de docent voor de afronding van dit project. Maar natuurlijk hebben jullie hier ook wat aan. Doordat dit onderwerp iedereen wel aangaat. Maar doordat mijn examen van dit vak of nog komt maar ik denk eerder al geweest is plaats ik hem maar gewoon.

Je kan het klimaat op verschillende manieren helpen. Hiervoor kun je veel standaard tips al vinden op internet.
Ik ga met jullie tips delen die ik leuk vind om te delen en waarvan ik denk dat ze zullen werken. 

Stroom
 • Doe de lampen uit van de ruimtes waar je niet ben, ja dit klinkt logisch maar zelf ik vergeet dit wel eens.
 • Controleer je elektrische apparaten die altijd in het stopcontact zitten. Deze apparaten gebruiken toch stroom ook al gebruik je ze niet eens. Gebruik je een apparaat bijna niet maar zit de stekker wel in het stopcontact haal deze er dan uit. Je weet dan welke apparaten in huis je wel vaak gebruikt en welke niet. Zo heb ik een paar jaar geleden mijn radio uit het stopcontact gehaald toen ik deze tip tegen kwam, ook stond er toen bij dat het toen de tijd z'n €7,- per jaar kan besparen. Dan ik ook gelijk mooi meegenomen.


Water
 • Waterbesparende douchekop.


Hergebruiken

Overige
 • Zet de verwarming niet onnodig hoog, zo kun je hem kouder zetten als je weggaat en als het thuis al warm is maar je vind van niet, kun je altijd nog wat warms aantrekken.
 • Isoleer je huis, spouwmuur isolatie, vloer isolatie en Dak isolatie.


Zelf maken (DIY)

Voedsel
 • Sommige kruiden die je vers gebruikt maar niet alles van nodig hebt kun je laten drogen. Op deze manier hoef je het niet weg te gooien en is het langer te bewaren.
  Om ze te laten drogen bind je ze vast aan de stellen met een touwtje en deze hang je ondersteboven op, op een droge warme plek zoals in de keuken. Dit laat je dan 4 weken zo hangen om ze te laten drogen.
  Wil je het sneller gedroogd hebben kun je ze laten drogen in de oven met de deur een klein stukje open op 60 graden voor ongeveer 1 tot 4 uur.
  Dit kan je ook doen met de stellen die over zijn van de rozemarijn, als deze gedroogd zijn kun je ze in een fles olie doen als kruiden olie.
 • Je kan natuurlijk ook zelf je voedsel en kruiden gaan kweken. Je kan je dan aanmelden bij zaaikalender.com Dan krijg je elke maand een mail met wat je die maand kan gaan zaaien. Wat al buiten gezaaid kan worden, maar ook wat onder glas moet en wat binnen voor gezaaid kan worden. Zelf doe ik er nog niks mee maar als ik op me zelf woon wil ik hiermee echt wel mee aan de slag gaan, omdat ik het gewoon leuk vind om te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten