maandag 13 april 2020

Corona update #1

Iedereen weet wel wat er speelt dus ik ga maar gelijk over naar hoe het hier gaat.

Om te beginnen heb ik net als iedereen thuis les, bij ons gebeurt dit via Microsoft Teams. Wat wij al kende als het hatelijke programma dat steeds opstart als je de pc of laptop aanzet. Zo hebben wij het onderling ook via de app gecommuniceerd. In de tussentijd is het wel bijgedraaid, in elk geval bij mij. Het is een soort van nog steeds hatelijk maar dat komt doordat het ook al heb je het niet nodig het nog steeds opstart, wordt er soms niet goed van om eerlijk te zijn. En soms tijdens de uitleg loopt het beeld vast, de chat loopt vast je kent het wel als je er mee werkt. Want ja wat kan je verwachten zo beetje de hele wereld werkt er mee.
Zoals je misschien al weet zit ik op het MBO Rijnland in Gouda, eindexamen jaar mbo4 bedrijfsadministrateur. Terwijl dit artikel online staat en ik ermee bezig ben zou ik eigenlijk examens hebben. In april 3 examens op precies te zijn. Deze gaan niet door. Mijn school is dicht tot 11 mei, dus na de mei vakantie. Gelukkig doet school wel hun best om te zorgen dat onze examens daarna kunnen beginnen en hopelijk dat we dit schooljaar nog voor de zomervakantie kunnen diplomeren. Dat hoop ik echt.

Er is namelijk al een uitloop tot eind van het jaar 31 december om precies te zijn! Ik wil gewoon mijn diploma, maar dit is gewoon overmacht. De examens moeten ook gewoon afgenomen worden doordat de leerdoelen niet eerder goed af getoest konden worden, dit kan alleen met het examen. Dat is nu even pech hebben.

Van onze lessen is het soms nog weltrusten verhaal, maar dat komt doordat we niks hoeven te doen in die les, want ja spullen zijn al ingeleverd. De dag na mijn verjaardag begint de laatste periode van het schooljaar. En hebben we gewoon thuis les. Dat rooster staat er nog niet op. Maar ik kan wel vertellen hoe het er nu ongeveer uit ziet. Elke dag beginnen we om 9:15 en de laatste les op de maandag is om 13:15 op de andere dagen om 11:45. De lessen duren ongeveer 20 á 30 minuten bij de meeste lessen, moet ik wel eerlijk bij zeggen dat allen onze slb-er zich er goed aan houdt. We hebben er ook 1 die eerder begint, om 10:00 ipv 10:15 en ongeveer 2 minuten voor de volgende les past stopt. En veel gebeurt er vaak niet.

Het huiswerk is ook vaak veel. Zelfs al zijn het kleine opdrachten, toch ben je er lang mee bezig. Tussendoor werk ik ook nog eens thuis, mijn bijbaan dat gaat prima doordat alle programma's die je nodig hebt online zijn.

Meer kan ik op het moment nog niet vertellen, wij zitten zelf ook nog te wachten op wat er gaat gebeuren in mei.

Mocht er vragen zijn kan je ze rustig stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten