dinsdag 15 augustus 2017

Back to school TAG

Ik heb deze TAG gezien bij Perfect little monents.
Zelf vond ik deze TAG wel toepasselijk, juist doordat ik ga beginnen aan een nieuwe opleiding dit schooljaar na een verplichte tussenjaar. Op het moment dat ik weer ga beginnen officieel gezien starten we 28 augustus maar ik begin pas de 31ste met 2 introductiedagen. En ik heb er gewoon zin, na 9 maanden niks gedaan te hebben om zo maar even te noemen.

Dus laten we maar lekker gaan beginnen met de TAG.
Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben 23 jaar en ik ga weer naar school. Ik ga MBO3 richting Economie, Financieel Administratief Medewerker.

Welk niveau heb je gedaan?
Op de middelbare school deed ik VMBO-Kader. Toen ben ik MBO3 richting Welzijn, Pedagogisch medewerker kinderopvang gaan doen half jaar tot 3/4 jaar gedaan, met de TOP klas (dat ik speciaal voor 18- die een verkeerde studiekeuze gedaan hebben, je wordt dan begeleid voor een andere studie). Daarna heb ik MBO3 richting Zorg, (MBO4 verpleegkundige we waren een combinatie klas) Verzorgende IG gedaan, in de verlening uitgestroomd naar MBO2 Helpende zorg en welzijn.
En nu dus MBO3 richting Economie, Financieel Administratief Medewerker.

Vond je school leuk?
Op zich wel, maar het licht er ook aan wat je zelf doet om het leuk te maken en de mensen in je klas. Dit kan een groot verschil maken.

Wat vond je het leukste vak op school?
Vroeger zou ik het niet zeggen maar eigenlijk vind ik rekenen best wel leuk. Ik dacht altijd dat ik er slecht in was, maar ik had op mijn landelijk examen een 9. 

Wat vond je het stomste vak op school?
Ja dan toch wel taal, Nederlands en Engels maar dit komt eigenlijk door me dyslexie. Ik merk dat je dan toch anders behandeld wordt en soms geloven mensen me niet. Vooral bij Nederlands geloven ze me niet, maar ik lees veel en schrijven ook waardoor het in de loop van de jaren minder is geworden maar het blijft wel altijd bij je. De docenten moeten vaak in me dossier kijken voordat ze het geloven wat best grappig is, zeker als je daarna naar je toe komen om hun sorry komen zeggen omdat ze het niet geloofde dat ik nog het mooiste van alles.

Hoe laat stond je op om naar school te gaan?
Ik ben binnen 10 á 15 minuten op school. Maar ik sta wel om half 7 op. Ik ben in de ochtend niet zo snel en als ik moet gaan haasten kan ik nogal humeurig worden.

Hoe ging je naar school?
De basisschool was lopen, daarna werd het met de fiets en dat ik nog steeds.

Wat voor schooltas gebruik je?
Ik hou van schoudertassen, en dat gebruik ik nog.

Welke boeken las je voor je leesdossier?
Dit heb ik nog nooit gehad maar ja ik kom dan ook van het VMBO. Van oude klasgenoten die op de HAVO zaten hoor de ik dat ze 3 tot 4 A4tjes hadden dat had ik gelukkig niet. Moet er niet aan denken boeken te moeten gaan lezen waar ik niks aan vind of waar ik niet doorheen kom omdat ik de schrijfstijl van de schrijver niks vind, nee dat is niet voor mij weggelegd.

Wat voor agenda had je vroeger?
Ik had altijd leuke agenda's, heb katten gehad (heb ik nu ook) Winx-Club, Disney echt van als.

Wat ben je geworden nadat je je opleiding hebt afgerond?
Ik ben nu Helpende voor in de zorg. Maar ik ga weer studeren tot Financieel Administratief Medewerker, met andere worden boekhouden.


Als je zelf nog een studie doet wat doe je dan?

Wil je deze TAG overnemen dat mag, vermeld wel even me naam erbij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten